- Ble sykepleier fordi jeg ville bli anestesisykepleier

Markus Gard Ljøkjell er anestestisykepleier i Mosjøen, og vokalist i bandet "The Drunken Sailors". Han fant både tid til det og til å utdanne seg innen anestesisykepleie via Helgelandssykehuset.

Publisert 04.06.2021
Sist oppdatert 10.05.2023
Markus

Markus er en såkalt «militærunge» og sier han er fra Nord-Norge. Han er født i Narvik og endte til slutt opp i Mosjøen da familien til slutt slo seg ned her. Han har lenge visst hva han ville bli.

- Jeg ble sykepleier fordi jeg ville bli anestesisykepleier. Det er blanding mellom omsorg og teknikk, som passer perfekt for meg. Det er korte møter, og du vet aldri hva som venter av utfordringer. Det liker jeg.

Markus tok utdanningen sin via stipendløsningen som Helgelandssykehuset har. Som student fikk han 80 % lønn mens han tok utdanningen (Nå er det 90 %).

- Det gjør det mye mer attraktivt å ta steget - du får lønn, pensjonspoeng og har rettigheter som en vanlig ansatt. I tillegg er du garantert jobb etter ferdig utdanning.

Mens Markus tok utdanning var han ofte hjemme i Mosjøen i helgene – for å ta vakter på sykehuset, men også for å spille. Som vokalist i «The Drunken Sailors» er han med på opp mot 50 spillejobber i året. Så det var travelt, og Markus legger ikke skjul på at det er et intensivt studium - men det er slik det må være og han har ikke angret et sekund.

- Jeg har en veldig fin turnus som anestesisykepleier, og fleksible kolleger når det trengs slik at jeg kan dra på spillejobber. Jeg er veldig fornøyd med arbeidsplassen min.