Åpnet to nyoppussede blodbanker

To blodbanker fremstår i ny drakt etter renovering. - Jeg er stolt av utfallet og arbeidet som ligger bak, sier Kristian Osheim, enhetsleder for laboratorium og blodbank i Sandnessjøen.

Beate Nygård Johansson
Publisert 25.04.2024
En person som holder en kake
Enhetsleder Mette Lindegaard og fagansvarlig bioingeniør Renate Reinåmo ved blodbanken i Mo i Rana, og sykepleier Ann Cathrin Jørgensen ved blodbanken i Sandnessjøen.

​​​​I Sandnessjøen har blodbanken ligget i samme fløy siden 1983. Inventaret og romløsningene var gamle og utdaterte. Rekkefølgen i arbeidsflyten var heller ikke optimal.

- Det skal være en logisk arbeidsgang for å minimere feil og dermed øke pasientsikkerheten, det hadde vi ikke på måten det var innordnet på tidligere. I dag derimot, får vi hele prosessen i kronologisk rekkefølge hvor vi følger rommene og arbeidsbenkene. Vi slipper kryssende trafikk og så er det plass for pakking når vi skal sende blod. I tillegg har vi fått fjernet flere vegger, dører og små rom på produksjonsrommet, forklarer fagansvarlig i blodbanken, Daniel Anesen.

Fire oppstilte personer
Fra venstre: Kristian Osheim, enhetsleder for laboratorium og blodbank i Sandnessjøen, sykepleier Ann Cathrin Jørgensen, daglig leder Ruben Pettersen og fagansvarlig Daniel Anesen.

Sykepleier Ann Cathrin Jørgensen har vært ansatt sykepleier i blodbanken siden februar, og hun får stadige tilbakemeldinger fra faste blodgivere som syns det har blitt flotte lokaler å komme til.

Også i Mo i Rana er blodbanken blitt pusset opp.

- Vi er veldig fornøyde med at blodgiverne har fått en ny og koselig inngang, og et eget intervjurom hvor de intervjues hver gang de gir blod, sier enhetsleder Mette Lindegaard.

Arbeidsflyten har blitt mye bedre og blodgiverne er fornøyde.

- Det er et utrolig flott tilskudd og jeg er glad på givernes og de ansattes vegne. I sum tappes det rundt 1100 blodgivere i året ved blodbanken i Mo i Rana og det er viktig å ta godt vare på dem. Giverne er en viktig ressurs for å opprettholde akuttberedskapen, så tusen takk til alle blodgiverne våre, sier Lindegaard.

To smilende damer i nyopppussede lokaler
Fagansvarlig bioingeniør Renate Reinåmo og enhetsleder Mette Lindegaard i den nye inngangen til blodbanken i Mo i Rana. I bakgrunnen står døra til intervjurommet oppe.