Fikk gave som varmer

Utallige timer har gått med på å lage bildet som denne uken ble gitt Kreft- og infusjonspoliklinikken i Mo i Rana.

Publisert 21.09.2022
Mennesker står samlet om bildet.
F.v.: Anita Vang, leder i brystkreftforeninga, Andreas Kjærstad, enhetsleder dagenheten, Ruth Pedersen, leder Rana Turmarsjklubb, sykepleier Caroline Yttervik, kreftsykepleier Berit Bakkan, helsesekretær Karina Håkonsdatter og kreftsykepleier Sølvi Hall.

Gaven ble gitt av Rana Turmarsjklubb ved leder Ruth Pedersen, med håp om å spre litt glede.

- Vi er veldig glade for det og det blir veldig fint å få noe mer på veggene her, sier Andreas Kjærstad som er enhetsleder for dagenheten.

Kunstneren som ønsker å forbli anonym, har bruk en teknikk kalt diamantperling. Den går ut på å lime små steiner på et nummerert mønster ved bruk av pinsett.

– Det er en av medlemmene våre som har laget bildet, men det er alt vi får lov å si, sier Ruth Pedersen. Juliannes Rammeverksted sponset en stor del av gaven.

- Bildet er lyst og lett, og det betyr noe for oss som jobber her at vi blir sett. Det handler om at folk vil hjelpe folk, sier kreftsykepleier Sølvi Hall. Til stede under overrekkelsen var også Anita Wang som er leder i Brystkreftforeningen Rana og omegn.

Bildemotivet er Rosa sløyfe, et internasjonalt symbol som brukes for å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn midler til brystkreftforskning.​

Mennesker står samlet om bildet.

Her synes hele det flotte bildet som giveren har laget.

Nærbilde av bildet.

Den hemmelige kunstneren har sans for små detaljer.