Torkjell Skogly er årets sykepleier i Nordland

- Som sykepleier er Torkjell en komplett pakke. Han er en stor ressurs for alle rundt seg. Prisen er så velfortjent og vi er utrolig stolte av kollegaen vår!

Merethe Myrvang, kommunikasjonsrådgiver
Publisert 19.09.2017
Portrett av Torkjell Skogly
Etter bare fire år i yrket er Torkjell Skogly kåret til årets sykepleier.

​Avdelingsleder på medisinsk avdeling ved Helgelandssykehuset Mo i Rana, Gerd Mona Nilsen, stråler over nyheten om at en av hennes medarbeidere er kåret til årets sykepleier 2017.

Utmerket seg fra første dag

Det er Norsk Sykepleierforbund i Nordland som hvert år deler ut denne prisen. Nilsen beskriver prisvinneren som dyktig, engasjert, kunnskapsrik og svært omsorgsfull overfor pasienter, pårørende og kollegaer. - Torkjell utmerket seg med det samme han kom til oss. Han har så mange gode egenskaper, og gjør en fantastisk jobb for pasienter og pårørende. Det er et løft for hele avdelingen at han vinner, og vi er stolte og glade på hans vegne, sier Nilsen.

 

Rørt og glad

Hovedpersonen selv, Torkjell Skogly, visste ikke engang at han var nominert til prisen.

- Jeg ble overrasket, rørt og glad på samme tid. Jeg synes jeg har en fantastisk jobb, og blir glad når jeg får høre at min innstats gjør en forskjell - først og fremst for pasientene og de pårørende, men også for avdelingen og arbeidskollegaene, sier Torkjell. 28-åringen var ferdig utdannet sykepleier i 2013, men hadde før det vært innom fag både på NTNU og lærerskolen. Selv mener han den viktigste egenskapen til en sykepleier er evnen til virkelig å være til stede for pasienter og pårørende og se dem i den situasjonen de er i.

Å være til stede

- Jeg jobber i palliativt team, og står dermed nært pasienter og pårørende i deres siste tid. Jeg synes det er givende å kunne hjelpe andre mennesker, å møte dem der de er i livet. Det handler om å ta seg tid og å lytte, sier han. Torkjell anbefaler gjerne sykepleiefaget til ungdommer som står foran et yrkesvalg. - Det er et stort spenn i arbeidsoppgavene og det er faglig utfordrende. Dersom en ønsker å jobbe med mennesker kan dette absolutt være veien å gå, avslutter han.

Om prisen

Prisen Årets sykepleier er en del av Norsk Sykepleierforbund Nordland sitt arbeid med å sette fokus på kvalitet og faglig forsvarlighet på sykepleietjenesten. I statuttene står det at prisen skal fremme en sykepleietjeneste som er pasientnær, tydelig og kompetent. Kandidater til prisen skal ha utmerket seg som inspirator for kollegaer, nyutdannede sykepleiere og sykepleiestudenter. Den offisielle overrekkelsen av prisen finner sted i Bodø 2. november.