Behandling

Akutt tåresekkbetennelse - åpning av abscess, Mosjøen

Tåresekkbetennelse gir smertefull, rød hevelse like nedenfor øyekroken inn mot nesen. Det kan også gi sykdomsfølelse og feber. Tilstanden skyldes som regel tette tårekanaler. Hvis betennelsen ikke lar seg behandle med antibiotika, kan det være aktuelt å åpne byllen kirurgisk.

Før

Dersom betennelsen ikke har blitt bedre av antibiotika, varme kompresser og massasje, og abscessen er spent, smertefull og ikke har blitt bedre, er det aktuelt å åpne byllen kirurgisk. Ta med deg navn på medisinene du eventuelt har brukt (oftest antibiotika i form av øyedråper eller tabletter). 

Under

Som regel trengs ikke lokalbedøvelse. Det lages en liten åpning med en spiss skalpell midt i abscessen slik at den tømmer seg og avlaster trykket. Pusshulen skylles deretter med flytende antibiotika, og det legges inn en slags tampong/ veke dyppet i antibiotika. Området dekkes med en lett komprimerende bandasje til neste kontroll.

Etter

Kontroll utføres en av de påfølgende dagene etter behandlingen. 

Har du hatt gjentatte episoder med tåresekkbetennelse vil du bli henvist videre for et større inngrep for fjerning av tåresekken og ny tårevei.

Kontakt

Helgelandssykehuset Mosjøen Øye poliklinikk, Mosjøen

Kontakt Øye poliklinikk, Mosjøen
En bygning med parkeringsplass og snø på bakken

Helgelandssykehuset Mosjøen

Vefsnvn 25/27

8650 Mosjøen

Transport

Pasientreiser, ring 05515  ​

Helseekspressen, se rutetabell på helsenorge.no

Bussruter, se Reis Nordland.

​Ved sykehuset er det to parkeringsområder. Parkering ved begge er gratis.

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen, som går fra Brønnøysund til Mo i Rana via Sandnessjøen og Mosjøen, tur/retur. Bussen er bemannet med helsepersonell og kjører hver ukedag.​

Ring ​​05515 for å bestille plass på bussen. 

Les mer om pasientreiser på Helgeland

Praktisk informasjon

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker. 

​Sykehuset har tilbud om internett på sengepostene.

​Kantina ligger i underetasjen og har åpent fra kl 09.30 – 14.00 hver dag unntatt lørdag og søndag.  Kantina har et godt utvalg av påsmurt mat , salatbar og en varmrett pr. dag. I tillegg selges kioskvarer. 

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

​Se Kontakt oss nederst på siden.

Det skal være trygt å komme til sykehusene våre, derfor har vi gode smittevernstiltak. 


Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.