Behandling
Helse i arbeid, Sandnessjøen
Helse i arbeid gir rask tilgang til tverrfaglig utredning og vurdering av vanlige muskel-/skjelett- og psykiske plager, i tillegg til arbeidsrelaterte avklaringer. Helse i arbeid tilbyr også mestringskurs for muskel-/skjelettplager samt behandling av depresjon og angstlidelse for personer som er i ferd med å miste tilknytning til jobb eller studier. Ved behov gis videre henvisning til øvrig behandlingstilbud.Introduksjon
Henvisning og vurdering
Henvisning vurderes og henviser og pasient mottar skriftlig informasjon om utfallet av vurderingen. Ved rett til helsehjelp blir pasienten satt opp på time. I tiden frem til utredningen, eller ved eventuelle endringer i helsetilstand, skal pasienten forholde seg til fastlege.
Utredning
Et tverrfaglig team tilbyr utredning og vurdering av behandlings- og oppfølgingsbehovet for pasienter med muskel- og skjelettplager og/eller vanlige psykisk helseplager som påvirker funksjon i jobb eller studier.
Det er ønskelig med henvisning i en tidlig fase for å kunne iverksette rask avklaring.
Utredningen gjøres i tverrfaglig poliklinikk og har som mål å avklare årsak til plagene samt foreslå egnet oppfølging basert på utredningsresultatet. Ut fra behov kan man underveis eller i etterkant av utredning få oppfølging av relevante faggrupper, for eksempel lege, sykepleier, fysioterapeut, psykolog, ergoterapeut, sosionom og/eller veileder fra NAV. Utredning av muskel-/skjelettplager ledes av legespesialist. Utredning av psykiske helseplager utføres av helsepersonell med psykologfaglig kompetanse under veiledning av psykologspesialist.
Samtale og oppfølging fra NAV gjøres kun etter samtykke.
For mange er en utredning i tverrfaglig poliklinikk tilstrekkelig, uten videre behandling og oppfølging.
Behandling
Det tilbys to ulike mestringstilbud for muskel-/skjelettplager, kognitiv terapi for personer med lettere til moderat angst og depresjon samt øvelsesveiledning av spesifikke tilstander i muskel-/skjelettapparatet.
Oppfølging
Ut fra ditt behov tilbys:
- Kontroller/oppfølgingssamtaler for å kvalitetssikre og understøtte tiltakene som ble iverksatt.
- Arbeidsrelatert oppfølging i samarbeid med NAV
- Samhandling med fastlege og/eller andre deler av helsetjenesten for å optimalisere videre forløp.